Περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα της ακαδημίας Leadership

Ο χρόνος είναι ο πιο πολύτιμος πόρος που έχουμε. Κάθε μέρα, ο καθένας μας έχει ακριβώς 1440 λεπτά. Ο χρόνος δεν μπορεί να αυξηθεί. Δε μπορείς να τον ξεκινήσεις και να τον σταματήσεις. Δε μπορείς να τον αντικαταστήσεις. Δε μπορείς να τον αγοράσεις. Ο xρόνος είναι πιο πολύτιμος και από το χρήμα. Ο χρόνος είναι η ίδια η ζωή μας. Το πιο σημαντικό καθήκον στην ζωή μας είναι να εκμεταλλευτούμε όσο καλύτερα μπορούμε τον χρόνο μας. Χάσιμο χρόνου είναι χάσιμο ζωής.

Τα περισσότερα στελέχη συχνά παραπονιούνται ότι εργάζονται εξοντωτικά, ή ότι χάνουν τον χρόνο τους κάνοντας εργασίες που οι συνεργάτες τους δεν έφεραν σε πέρας ικανοποιητικά. Υπάρχει όμως μεγάλη διαφορά ανάμεσα στο στέλεχος που εργάζεται αποτελεσματικά και σ’ εκείνον που απλώς εργάζεται πολύ.

Το πρόγραμμα αυτό αναλύει το ουσιαστικότερο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει το κάθε στέλεχος: ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσει το χρόνο του προκειμένου να αξιοποιήσει τον εαυτό του και τους συνεργάτες του όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται.


To πρόγραμμα της αποτελεσματικής επικοινωνίας αφορά όλα τα στελέχη των επιχειρήσεων, επαγγελαματίες, εργαζόμενους και άνεργους, νέους και έμπειρους. Βοηθά στο να γίνουμε αποτελεσματικότηροι:

  • Κατανοώντας τι σημαίνει αποτελεσματική επικοινωνία και ποίοι παράγοντες την επηρεάζουν και τι πρέπει να κάνουμε ως ομιλητές-πομποί και ως ακροατές-δέκτες για να διευκολύνουμε από το μέρος μας την επικοινωνία με τους άλλους.
  • Σε αυτό το πρόγραμμα θα μάθετε
    • Πως να αποφεύγετε να φθάνετε σε γρήγορα συμπεράσματα ελέγχοντας τους παράγοντες που επηρεάζουν την αντίληψή σας
    • Ποιά είναι τα καθήκοντάς σας όταν έχετε το ρόλο του δέκτη, για να μπορέσετε να καταλάβετε τον ομιλητή.
    • Ποιά είναι τα καθήκοντά σας ως ομιλητής ώστε να είστε κατανοητοί από τον ακροατή  
    • Τέλος, πως να διαμορφώνεται ένα περιβάλλον επικοινωνίας που να χαρακτηρίζεται από τη στάση: είμαι ΟΚ και είσαι ΟΚ, δηλαδή είμαι εντάξει με τον εαυτό μου και αναγνωρίζω ότι και εσύ είσαι εντάξει με τον εαυτό σου,  θέτοντας τις προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική επικοινωνία.

Το Performance Leadership (PL) είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα ανάπτυξης ηγεσίας που έχει σχεδιαστεί για να ενδυναμώνει τους ηγέτες της πρώτης γραμμής και των μεσαίων επιπέδων να προσαρμόζονται σε ταχέως μεταβαλλόμενα επιχειρηματικά περιβάλλοντα και να καθοδηγούν ομάδες για αύξηση της παραγωγικότητας, επιτάχυνση της ανάπτυξης και επίτευξη οργανωτικών στόχων μέσω της συστηματικής διαχείρισης της απόδοσης και καθοδήγησης.

Το PL είναι ένα πρόγραμμα εύκολα και γρήγορα προσαρμόσιμο και επεκτάσιμο για να εφοδιάσει τους προϊσταμένους και άλλα διοικητικά στελέχη με τις ειδικές δεξιότητες ηγεσίας που χρειάζονται για να οδηγήσουν μια ταχέως εξελισσόμενη επιχειρηματική στρατηγική. Το επιτυχημένο πρόγραμμα συνδυάζει κρίσιμες βασικές έννοιες ηγεσίας με τα πρακτικά μοντέλα της PPPLearn και την πρακτική εφαρμογή τους στην αλλαγή συμπεριφοράς.